tirsdag 7. desember 2010

Mat som hjelper med å holde vekta nede

Når man ser på dietter i dag er det så mye forskjellig at det ofte kan være vanskelig å finne det beste alternativet. Det som er viktig er å gjør en livsstilsendring og finne en kosthold som gjør at man holder vekta.

Balansert kosthold er viktig, det gjelder å få i seg sunne proteiner både animalske og vegetabilske. De fleste av oss spiser alt for lite proteiner og kan med fordel øke protein inntaket. Protein er kroppens byggestein.. Du har sikker hørt at det er viktig å få i seg proteiner etter at man har trent for å reparere "skadene" og bygge opp igjen musklene etter trening. Protein er også veldig viktig hvis du vil ned i vekt. Detter fordi proteiner hjelper på å opprettholde muskelmassen.

I tillegg trenger kroppen fett, sunt fett, for å blant annet smøre tarmtottene. Skal komme mere tilbake til viktigheten av fett en annen dag.

I tillegg trenger man sunne karbohydrater og da tenker jeg først på grønnsaker og fullkorn og unngå så mye som mulig hvitt brød, hvit ris og pasta. Fullkornsbrød, ris og pasta sammen med grønnsaker og bær er mye sunnere alternativer og gir en lavere GI.

Det er foretatt en studie hvor man ser på viktigheten av proteiner og GI. Hvor man kom fram til at man bør øke protein innholdet samtidig som man prøver å spise mat  med lav GI. Du kan lese mer om studien her:
http://www.dagbladet.no/2010/11/30/tema/helse/overvekt/slanking/kosthold/14516374/

Ingen kommentarer: